beeld & geluid

Samen met Jan de Vries bij Noardewyn op 27 december 2019, liedjes van De Melanchool

Met Jan de Vries bij Noardewyn op 28 december 2018

Sido Martens & Jan de Vries bij Noardewyn

Alles hat in reden

Fryslân Dok 2014

Regisseur Bart Kingma en cameraman Jan Bensliman (achter)volgden mij in de aanloop naar de presentatie van het boek met dubbel cd ‘Als het klinkt dan klopt het’. Het resultaat is een documentaire van een klein half uur. Dus ga er maar even voor zitten.

Kaap’ren Varen

Tijdens de Tall Ships Races 2014 in Harlingen mocht dit zeeroverslied niet ontbreken natuurlijk. Voor een zilt geluid en dito beeld.

Fruit

Erik Butter maakte een prachtige animatie bij Fruit, het gezondste liedje op Suikerhard & Bitterzoet.

Concertcamper in beeld

De K-Rûte van Omrop Fryslân is helaas wegbezuinigd, maar gelukkig hebben we de beelden nog. Mijn camper en ik, deze relatie was geen lang leven geschoren, maar ik nam er wel mooi Wankelmoed in op. Bekijk de video en oordeel zelf.

Kaap’ren Varen 2.0

Jong en onbezonnen gingen wij te Kaap’ren Varen, dat was anno 1974. Pas in 2011 wist ik beter en brak er muiterij uit met deze nieuwe versie als resultaat.

Kersttijd, de mooiste poging van het jaar.

Zalig inhalig Kerstfeest, opdat het ons weer wel moge bekome…

Radio 1 Cultuurzomer

Uitgenodigd bij Radio 1, heel leuk, alleen jammer dat 60 minuten 30 werden vanwege de Olympische Zomerspelen in Londen. Gelukkig wonnen ‘we’ daar veel goud, da’s dan weer een Bob de Bouwer-pleister op de wond in mijn ego. Hieronder is het gesprek terug te luisteren.

Dichter en muzikant Sido Martens bracht onlangs zijn nieuwe soloalbum Suikerhard & Bitterzoet uit. Een album vol folky Nederlandstalige songs, luisterrijk van taal en muziek. De muzikant speelde in de jaren ’70 bij folkband Fungus. Onder andere bekend bij voorbeeld van de hit uit 1974 Kaap’ren varen. De presentatie wordt verzorgd door Frénk van der Linden.